ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Το καλοκαίρι είναι εδώ!

Στην μαγική χώρα της Τοσοδούλας δημιουργήσαμε μια νέα υπαίθρια τάξη για τους μικρούς μας φίλους! Παιχνίδι και μάθημα γίνονται πιο διασκεδαστικά κάτω από τον ήλιο και στο δροσερό αεράκι.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Οι μαθητές μας έμαθαν για τη διαδικασία που ακολουθείται ώστε να δημιουργηθεί ένα παιδικο βιβλίο… από τον συγγραφέα, τον εικονογράφο μέχρι και τον εκδοτικό οίκο. Στο τέλος κατασκεύασαν το δικού τους αγαπημένο παραμύθι.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

21η Μαρτίου.  Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γνωρίσαμε τους Έλληνες ποιητές. Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με το ποίημα του γνωστού ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου ”Αν όλα τα παιδιά της γης”. Αρχικά συζητήσαμε για τη σημασία του και στη συνέχεια κατασκευάσαμε τη σχετική αφίσα. 

Το Ηλιακό Σύστημα

Η θεματική προσέγγιση της εβδομάδας ήταν ”Γνωρίζω το ηλιακό μας σύστημα”. Αρχικά παρακολουθήσαμε σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο. Ενημερωθήκαμε για τους πλανήτες, δορυφόρους και αστερισμούς του ηλιακού μας συστήματος. Στη συνέχεια κατασκευάσαμε τη μακέτα του ηλιακού μας συστήματος. Τέλος, δημιουργήσαμε το δικό μας διαστημόπλοιο που μας βοήθησε να ταξιδέψουμε στο γαλαξία μας.

Παγκόσμια Mέρα Διαβήτη

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας του ανθρώπινου σώματος και με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Διαβήτη επειδιώξαμε να ενημερωθούμε για τον Νεανικό Διαβήτη. Αρχικά διαβάσαμε το γνωστό παραμύθι “Η Ρένια και ο διαβήτης που έκανε κύκλους” της Κάρμεν Ρουγκέρη. Αφού συζητήσαμε για την κυρία Ινσουλίνη και τον κύριο Διαβήτη κατασκευάσαμε τη δική μας αφίσα για τον Νεανικό […]

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Με την αλλαγή της εποχής οι κατασκευές και τα παιχνίδια ξεκίνησαν με σκοπό την εκμάθηση εννοιών που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εποχή! Αρχικά κατασκευάσαμε τη μηλιά με τη βοήθεια ανακυκλώσιμων υλικών. Ανακαλύψαμε τις γεύσεις των φθινοπωρινών φρούτων μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού. Τέλος, το τμημα του νηπιαγωγείου κατασκεύασε τα δικά του μήλα και δημιούργησε ένα διασκεδαστικό […]