ΤΟ ΚΤIΡΙΟ ΜΑΣ

Εγκαταστάσεις

Ο παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο “Τοσοδούλα” στεγάζεται σε ένα σύγχρονο τριώροφο κτίριο, το οποίο πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για ένα ασφαλές και γεμάτο ερεθίσματα περιβάλλον. Τόσο η αρχιτεκτονική δομή όσο και η οργάνωση των εσωτερικών χώρων διαμορφώνονται και αναδιαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιδρούν στο πνεύμα και στη φαντασία των παιδιών. Το σχολείο βρίσκεται κοντά στο βουνό, σε μια περιοχή που προσφέρει μια ήρεμη καθημερινότητα στα παιδιά.
Ο εξωτερικός χώρος αποτελείται από τον κήπο και μια ευρύχωρη αυλή, κατάλληλα σχεδιασμένη για τις δραστηριότητες και το ελεύθερο παιχνίδι που στοχεύουν στη φυσική ανάπτυξη των παιδιών.
Ο εσωτερικός χώρος είναι διαρθρωμένος ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Στο χώρο του κάθε τμήματος υπάρχουν γωνιές δομημένες με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή να εκφραστούν, να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν.
Το κτίριο διαθέτει πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και μέσα (ενεργητικής) πυροπροστασίας.

Βάλαμε τα καλά μας! Καλά Χριστούγεννα!

Βάλαμε τα καλά μας! Καλά Χριστούγεννα!

Παγκόσμια Mέρα Διαβήτη

Παγκόσμια Mέρα Διαβήτη

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας του ανθρώπινου σώματος και με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Διαβήτη επειδιώξαμε να ενημερωθούμε για τον Νεανικό Διαβήτη. Αρχικά διαβάσαμε το γνωστό παραμύθι “Η Ρένια και ο διαβήτης που έκανε κύκλους” της Κάρμεν Ρουγκέρη. Αφού συζητήσαμε για την κυρία Ινσουλίνη και τον κύριο Διαβήτη κατασκευάσαμε τη δική μας αφίσα για τον Νεανικό […]

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Με την αλλαγή της εποχής οι κατασκευές και τα παιχνίδια ξεκίνησαν με σκοπό την εκμάθηση εννοιών που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εποχή! Αρχικά κατασκευάσαμε τη μηλιά με τη βοήθεια ανακυκλώσιμων υλικών. Ανακαλύψαμε τις γεύσεις των φθινοπωρινών φρούτων μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού. Τέλος, το τμημα του νηπιαγωγείου κατασκεύασε τα δικά του μήλα και δημιούργησε ένα διασκεδαστικό […]