ΤΟ ΚΤIΡΙΟ ΜΑΣ

Εγκαταστάσεις

Ο παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο “Τοσοδούλα” στεγάζεται σε ένα σύγχρονο τριώροφο κτίριο, το οποίο πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για ένα ασφαλές και γεμάτο ερεθίσματα περιβάλλον. Τόσο η αρχιτεκτονική δομή όσο και η οργάνωση των εσωτερικών χώρων διαμορφώνονται και αναδιαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιδρούν στο πνεύμα και στη φαντασία των παιδιών. Το σχολείο βρίσκεται κοντά στο βουνό, σε μια περιοχή που προσφέρει μια ήρεμη καθημερινότητα στα παιδιά.
Ο εξωτερικός χώρος αποτελείται από τον κήπο και μια ευρύχωρη αυλή, κατάλληλα σχεδιασμένη για τις δραστηριότητες και το ελεύθερο παιχνίδι που στοχεύουν στη φυσική ανάπτυξη των παιδιών.
Ο εσωτερικός χώρος είναι διαρθρωμένος ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Στο χώρο του κάθε τμήματος υπάρχουν γωνιές δομημένες με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή να εκφραστούν, να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν.
Το κτίριο διαθέτει πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και μέσα (ενεργητικής) πυροπροστασίας.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Οι μαθητές μας έμαθαν για τη διαδικασία που ακολουθείται ώστε να δημιουργηθεί ένα παιδικο βιβλίο… από τον συγγραφέα, τον εικονογράφο μέχρι και τον εκδοτικό οίκο. Στο τέλος κατασκεύασαν το δικού τους αγαπημένο παραμύθι.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

21η Μαρτίου.  Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γνωρίσαμε τους Έλληνες ποιητές. Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με το ποίημα του γνωστού ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου ”Αν όλα τα παιδιά της γης”. Αρχικά συζητήσαμε για τη σημασία του και στη συνέχεια κατασκευάσαμε τη σχετική αφίσα. 

Το Ηλιακό Σύστημα

Το Ηλιακό Σύστημα

Η θεματική προσέγγιση της εβδομάδας ήταν ”Γνωρίζω το ηλιακό μας σύστημα”. Αρχικά παρακολουθήσαμε σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο. Ενημερωθήκαμε για τους πλανήτες, δορυφόρους και αστερισμούς του ηλιακού μας συστήματος. Στη συνέχεια κατασκευάσαμε τη μακέτα του ηλιακού μας συστήματος. Τέλος, δημιουργήσαμε το δικό μας διαστημόπλοιο που μας βοήθησε να ταξιδέψουμε στο γαλαξία μας.